Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

AK Parti İlçe Başkanı Sever: Kapıdağ Yarımadası ve Paşaliman Adası Balıkesir Büyükşehrin gerçekleştireceği projelerle marka bölgeler olacak”

AK Parti İlçe Başkanı Sever:  Kapıdağ Yarımadası ve Paşaliman Adası Balıkesir Büyükşehrin gerçekleştireceği projelerle marka bölgeler olacak”

Balıkesir Büyükşehir Belediye tarafından Erdek-Kapıdağ Yarımadası ile Paşaliman Adasında yer alan kırsal mahalleleri birbirine bağlayan yollar komple yeniden yapılıyor.
AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan Kapıdağ Yarımadası ile Paşaliman Adasında bulunan kırsal mahallelere ulaşımı sağlayan toplam 119 kilometreyi bulacak yolların tamamen yenilerek hizmete gireceğini söyledi.
Balıkesir’in 30 Mart 2014 tarihinden itibaren büyükşehir olmasıyla birlikte başlayan süreç ve Büyükşehir Belediyesi’nin bölgemizde başlatacak çalışmalarıyla ilgili bilgiler aktaran AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, Kapıdağ Yarımadası ve Paşaliman Adasının marka bölgeler olmasını istediklerini ve bunun için de Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur’la birlikte çokta güzel bir uyum içerisinde çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.
Balıkesir’in kırsal mahallelerinde toplam 5 bin kilometrenin üzerinde yola sahip olduğunu ifade eden AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, 5 bin kilometre yolun yaklaşık 120 kilometresinin Kapıdağ Yarımadası ile Paşaliman Adasında bulunduğunu bildirdi.

Sever, AK Parti iktidarı ile şehirlerarası karayollarında ulaşım nasıl ki modern hale dönüştürülmüşse, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla il genelindeki tüm kırsal mahalle yollarının da rahat seyahat edilebilir yollara dönüştürüleceğini açıkladı.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanında yer alan Balıkesir tüm ilçe ve kırsal mahallelerindeki yollarda asfalt çalışmalarının kısa zamanda başlayacağı müjdesi veren Sever, ihale kapsamında Balıkesir’in tamamını kapsayacak toplam 4 bin 998 kilometre yolun kaplama çalışmasının gerçekleşeceğini belirtip, yapılacak yolun 119 kilometresinin Kapıdağ Yarımadası ile Paşaliman Adasında bulunduğunu dile getirdi.
Sever, Erdek-Kapıdağ Yarımadası ile Paşaliman Adasında yolları yapılacak kırsal mahallelerin isim ve kilometrelerini ise şöyle özetledi:
“Ocaklar-Turan 2 km, Ormanlı-Ünite Yolu Kavşağı 12 km, Düzler Mah.-Belkıs 3 km, Belkıs-Yukarıyapıcı 4km, Ünite Yolu Kavşağı-Çakıl 5 km, Dalyan Mah.-Çayağzı 9 km, Şehirlerarası Yol-Aşağıyapıcı 2 km, Aşağıyapıcı-Tatlısu 2 km, Çayağzı-Ballıpınar 11 km, Şehirlerarası Yol-Çeltikçi 2 km, Büyükova Mah.-Doğanlar 2 km, Ocaklar-Ky. İlt. Hacıoğlu 6 km, Narlı-İlhanköy 4 km, Ünite Yolu Kavşağı-Ocaklar 1 km, Doğanlar-Turan 7 km, Aşağıyapıcı-Hamamlı 1 km, Ünite Yolu Kavşağı-Karşıyaka 2 km, Kestanelik-Çayağzı 2, Turan-Ormanlı 11, Harmanlı-Paşalimanı 4 km, Paşalimanı-Poyrazlı 2, Balıklı-Harmanlı 3 km, Balıklı-Tuzla 5 km, Poyrazlı-Ünite Yolu Kavşağı 3 km, Erdek İlçe Merkezi-Turan 10 km, Belkıs-Yukarıyapıcı 4 km.”

Haber : Mehmet Ertan



Anahtar Kelimeler:
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı